Over mij

Over mij

Hallo! Ik ben Pieter Scheffers,

Op jonge leeftijd speelde ik al op een zelfgebouwd drumstel gemaakt van dozen en kasten. Tot grote frustratie van mijn ouders die elke maand nieuwe dozen moesten kopen. Het duurde dus ook niet lang tot ik  mijn eerste drumset kreeg. Het was mij al snel duidelijk dat ik drummer wilde worden en dat muziek mijn grootste passie is.

Toen ik 7 was ging ik op drumles bij de plaatselijke muziekschool in Uden. Hier leerde ik de basics van het drummen. Techniek, lezen en muzikale inbreng stonden hier centraal. Na 5 jaar hier les te hebben gehad, heb ik toch besloten dat ik ergens anders verder wilde studeren. Ik wilde namelijk graag het conservatorium gaan doen. Via internet heb toen wat oefeningen gestudeerd om me voor te bereiden op de toelating. Twee scholen in Nederland trokken mijn aandacht. Het ArteZ conservatorium in Zwolle en de Rockacademie in Tilburg. Voor beide was ik aangenomen en heb uiteindelijk de keuze laten vallen op de Rockacademie.

De Rockacademie was voor mij al bekend terrein aangezien ik hier wat lessen heb gevolgd van een drummer (Matthijs Rolleman) die daar studeerde. Ik heb me toen niet alleen op drummen gefocust, maar ook op het theoretische deel van muziek. Dit is namelijk een vereiste op de Rockacademie.